Biljetterna på bilden är arkivbilder och har ingen direkt koppling till händelserna i artikeln. Foto: TT

Tog betalt för konsertbiljetter utan att leverera dem

Publicerad

En man åtalas nu för bedrägeri efter att ha lurat till sig tusentals kronor genom att lägga ut konsertbiljetter och produkter till försäljning utan att leverera varorna.

Mannen som är i 25-årsåldern och vid tiden för händelserna bodde i Växjö, åtalas för bedrägeri, ringa bedrägeri och bedrägligt beteende.

Han har enligt åtalet lagt ut konsertbiljetter till försäljning som han inte levererat till sina köpare. Han har genom att lägga ut dem till försäljning på internet lurat sex personer på drygt 2000 kronor vardera mellan oktober 2015 och mars 2016.  Mannen erkänner brott.

Biljetter, böcker och dockhus

Mannen har även lagt ut olika produkter till försäljning på nätet utan att leverera dem. Det handlar om elva personer som betalat mellan 200-1800 kronor var för biljetter, böcker och dockhus mellan juli och november 2017.

Han åtalas också för bedrägligt beteende för att vid tre tillfällen förmått personer att betala mellan 900 och 1770 kr för konsertbiljetter och en sovsäck mellan mars och juni 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.