Akrivbild på bassäng från annan kommun. Foto: TT

Politiker sa nej: ”Inget omedelbart hot mot badhuset”

Uppdaterad
Publicerad
Tingsryds kommun har besparingskrav och ska inför budgeten nästa år spara 600 000 kronor på fastigheter. Nu finns förslag på att Linneryds badhus ska stängas, skriver Smålandsposten.

Enligt tekniska avdelningen skulle en nedläggning av badhuset ge en halv miljon kronor per år. Dessutom slipper kommunen göra omfattande renoveringsåtgärder, som skulle kosta mellan sju till nio miljoner kronor. 

Till Smålandsposten berättar Jonas Fransson som är ordförande för Linneryds bad- och motionsförening att han är besviken på förslaget och tycker att kommunen ofta sparar på de mindre orterna.  

– Vi är hemskt besvikna på kommunen som inte bryr sig om sina invånare. Vi betalar också skatt, vi som bor i Linneryd och borde få nytta av skattepengarna någon gång, säger han.

Tjänstemannaförslaget innebär att att kommunen inte skulle förlänga kontraktet som går ut i sommar. På måndagen togs frågan upp i kommunstyrelsens arbetsutskott, där majoritetspartierna S och M röstade ner förslaget.

I stället vill politikerna förlänga kontraktet med ytterligare ett år, till sommaren 2021 och utreda framtidsplanerna mer noggrant, uppger Patrick Ståhlgren (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det finns inget omedelbart hot mot badhuset, säger han.

Frågan kommer nu tas upp på nästa kommunstyrelsemöte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer