Foto: Peo Möller/LocalEyes

Barn påkört i Ryd – körde ut i vägen med elsparkcykel

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen larmades polis och ambulans om en trafikolycka i Ryd. Ett barn under tio år ska ha blivit påkört av en personbil. Initalt sa polisen att föraren smitit från platsen – något som inte visade sig stämma.

Larmet kom vid sjutiden på tisdagskvällen.

– Det är ett litet barn på en elsparkcykel som kör ut vid ett övergångsställe och blir påkörd av en personbil, säger Jerry Lennartsson, insatsledare vid räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Skadeläget för barnet är inte meddelat, enligt räddningstjänst var hen vaken och talbar strax efter olyckan men fördes med ambulans till sjukhus.

Ingen smitningsolycka

Enligt polisens uppgifter efter olyckan ska föraren olovligen avvikit från platsen. Något som senare visade sig vara felaktigt. Barnet ska själv ha kört ut i vägen på ett sätt som anses ha orsakat olyckan. Händelsen kommer därför inte utredas vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.