Medelåldern är hög bland de som jobbar ideellt i Torsås. Foto: SVT

Bergkvara AIF i Torsås – Här finns de ideella krafterna

Uppdaterad
Publicerad

Under förra veckan rapporterade vi om att fotbollsklubben Lenhovda IF hade stora problem att hitta ideella krafter som kunde hjälpa till i föreningen. Efter reportaget fick vi flera samtal från andra klubbar som ville berätta hur dom jobbade för att klara av sin verksamhet

En av dom är Bergkvara AIF i Torsås kommun.

– Det är viktigt att prata med grannar och de som finns runt omkring i samhället för att få hjälp. Men det gäller att inte var för påtvingande om man ska få hjälp, säger Ulf-Peter Rosenblad klubbansvarig Bergkvara AIF

Sju personer i arbete

Under tisdagsförmiddagen fanns sju personer på Hagaborgs idrottsplats för att hjälpa till att vattna planen, krita linjer och tvättta tröjor inför premiären på torsdag.

– Det är viktigt att hjälpa till. Jag är gammal Bergkvarabo. Jag har hjälpt till som vaktmästare i tio år nu och har en lång historia i klubben, säger Bo Nilsson som också är pensionär.

Finns för mycket annat

Medelåldern bland de ideella krafterna är hög här. Varför kommer inga yngre och hjälper till?

– Det finns för mycket annat att göra, datorerna är en del av det. På min tid var det bara fotboll, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.