Bibliotekarien: Brist på sportböcker för barn

Publicerad

Det finns för få sportböcker som är anpassade för barn. Det säger bibliotekarien Åsa Oxenmyr i Älmhult som nu skrivit en egen barnbok.

Boken heter ”Första träningen” och handlar om en kille som har svårt att hitta en sport som passar honom och därför prövar på lite olika sporter. Till slut fastnar han för innebandy. I sitt arbete som barnbibliotekarie har Åsa Oxenmyr sett att det finns ett stort behov av sportböcker.

– Jag tycker att det behövs fler böcker för nybörjarläsare som inte bara handlar om fotboll, säger Åsa Oxenmyr.

Under torsdagen ordnades  ett releaseparty på biblioteket i Älmhult för bland annat klass 1 b på Gemöskolan. Då fick barnen också träffa innebandyspelaren Dennis Olsson och prova att skjuta mål. Dennis har själv erfarenhet av att böcker om sport kan få igång läslusten.

– När jag gick i skolan så läste jag bara sportböcker för det var mitt intresse. Då var det framför allt hockeyböcker och några fotbollsböcker. Jag hoppas att när barnen läser om innebandy, så ska de vilja testa att spela det också, säger Dennis Olsson, som spelar i A-laget i ÄIBK.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer