Foto: Helmuth Peterson

Bil började brinna under färd

Uppdaterad
Publicerad

Motorutrymmet på en finskregistrerad personbil började av okänd anledning fatta eld under färd på riksväg 25 i Algutsboda.

Larmet kom in till SOS Alarm vid klockan 23:53 under söndagen. I bilen färdades två passagerare och föraren hade stannat vid en stoppskylt på väg 25 i Algutsboda i Emmaboda kommun.

– Då började föraren känna att det luktade brandrök, de gick ut för att kontrollera vad som hänt och då började det slå upp lågor från motorhuven. De försökte sjäva släcka branden med pulversläckare, men de lyckades inte, säger Per Persson som är insatsledare vid räddningstjänsten i Nybro.

När styrkan kom till platsen var bilen helt övertänd. Vägen stängdes av under 30 minuter i båda riktningarna under släckningsarbetet. Ingen polis larmades till olycksplatsen.

– Det fanns ingen misstanke om brott, så vi har inte varit på plats, säger Magnus Lefevre som är polisens presstalesperson i region syd.

Ingen person ska ha kommit till någon fysisk skada i samband med branden.

– Vi misstänker att det är någon form av tekniskt fel som föranlett branden, säger Per Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.