Prins Oscar, prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle anländer till Sollidens Slott. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Här firas kronprinsessan Victoria

Uppdaterad
Publicerad

Kronprinsessan Victoria fyller 43 år och firade traditionsenligt i Borgholm på Öland. I år är däremot firandet avskalat och anpassat till råden om att hålla avstånd och att undvika folksamlingar i och med den rådande coronapandemin.

Victoriadagen har firats i 40 år på kronprinsessans födelsedag den 14 juli. I år fyller hon 43 år och precis som för många andra svenskar har födelsedagsfirandet fått skalas ner och anpassas till råden om att hålla avstånd och undvika folksamlingar. Normalt sett brukar tusentals ölänningar och turister fira kronprinsessan på Öland.

Mycket liten publik

I år uppträdde artisterna Linnea Henriksson, The Mamas, Petra Marklund, Anne Sofie von Otter och Oscar Stembridge inför en mycket liten publik på plats i Borgholms slottsruin.

Det blev i stort sett bara delar av kungafamiljen och stavhopparen Armand Duplantis, som tog emot årets Victoriapris. Övrig publik fick lyssna på konserten från tv-soffan.

Se bilder från Victoriadagen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.