arkivbild Foto: TT

Bilist orsakade cykelolycka med flit

Uppdaterad
Publicerad

En irriterad bilist körde om sju landsvägscyklister på ett träningspass mellan Bockara och Oskarshamn, åkte in framför dem och trampade på bromsen.

Cyklisterna från Oskarshamns cykelklubb var ute på ett träningspass arrangerat av klubben, när olyckan inträffade.

Efter att bilen tvärbromsat fick samtliga cyklisterna snabbt väja undan för att inte köra in den, en cyklist fick kasta sig diket och ytterligare en ut i trafiken.

Två av cyklisterna skadades i samband med fallet. En bröt ena underarmen på två ställen, den andra bröt nyckelbenet, tre revben och ett ben i handen.

SVT Nyheter Småland har varit i kontakt med en av de skadade cyklisterna, som inte vill medverka i en intervju. Han uppger dock att bilisten själv ska ha sagt att han orsakat cykelkrocken med flit, eftersom cyklisterna var i vägen för honom.

Bilisten stannade sedan kvar på platsen till polisen kom och ska, enligt cyklisten, ha varit ångerfull efteråt.

De två män som skadades i krocken mår efter omständigheterna bra och har kunnat lämna sjukhuset men kommer att vara sjukskrivna i sju veckor efter olyckan. En av dem kommer att opereras nästa vecka.

Bilisten misstänks för vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.