Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson / TT

Biljakt på E4 – tre narkotikapåverkade minderåriga i stulen bil

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter fyra under natten till torsdagen stötte polisen på en bil som körde vingligt på E4 i Ljungby kommun. Polisen påbörjade en biljakt, men bilen med de tre minderåriga vägrade stanna.

Biljakten slutade med ett tvärstopp på E4 i höjd med Toftaholm.

– Föraren, en pojke, hade börjat springa från platsen men polisen lyckades komma ifatt honom, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Det visar sig att alla tre, en pojke och två flickor, var narkotikapåverkade och att de satt i en stulen bil.

– Flickorna fick föras till sjukhus med ambulans, säger Evelina Olsson.

Flera brottsmisstankar

Enligt Region Kronoberg har ena flickan lindriga skador och den andra har allvarliga skador. Hur pass allvarliga skador är ännu oklart. Flickorna är misstänka för narkotikabrott.

Pojken som var förare är gripen av polisen misstänkt för flera brott: drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott för eget bruk, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, grovt vållande till kroppskada samt för att ej ha stannat på polismans tecken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.