En person anställd hos polisen misstänks för blåljussabotage. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisanställd misstänks för blåljussabotage mot ambulans i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Vid en fest i Växjötrakten i slutet av sommaren blev en person sjuk. Ambulans tillkallades, och när den anlände blev ambulanspersonalen bemötta av en aggressiv och hotfull person. Den personen visade sig vara polisanställd – och är nu misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet, det skriver Smålandsposten.

Eftersom den misstänkte är anställd polisanställd så utreds det misstänkte brottet hos Särskilda åklagarkammaren i Malmö. Chefsåklagare Joakim Zander säger till SMP att det är första gången han utreder en polisanställd misstänkt för blåljussabotage.

Enligt uppgift till tidningen ska saken ha utspelat sig på en privat fest i augusti. En person på festen ska ha blivit sjuk, och när ambulansen kom möttes de av den misstänkte personen som uppträdde hotfullt och aggressivt.

Den misstänkte kommer i samband med förhör delges misstanke om både sabotage mot blåljusverksamhet och två fall av olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.