• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Foto: Statens fastighetsverk

Borgholm ger sig in i kampen om nytt fängelse

Publicerad

Borgholms kommun kontaktade under tisdagen Kriminalvården för att anmäla sitt intresse för den anstalt som Emmaboda redan visat intresse för.

– Vi var intresserade redan för fem – sex år sedan, men nu såg vi att vi inte var med på listan över intresserade kommuner. Vi vill vara med i matchen, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S).

Det var en enad kommunstyrelse som bestämde sig för att anmäla sitt intresse för den nya anstalten och man anser att man har goda möjligheter att hitta såväl mark som kompetens. Om fängelset byggs i Borgholm kan det handla om 250 nya jobb till kommunen.

– Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Skatteverket har redan tackat för sig – vi har förlorat 50 till 60 arbetstillfällen de senaste åren. Det skulle betyda mycket för vår tillväxt att få en så stor arbetsgivare, säger Ilko Corkovic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer