Borgholm förbereder invånarna på att skolorna kan komma att stängas. Arktivbild. Foto: SVT

Borgholm gör sig redo för att stänga skolorna

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen kommer alla vårdnadshavare med barn i skolan och förskolan i Borgholm få information om vad som gäller om skolorna måste stängas. ”Eventuella beslut kan fattas med kort varsel”, skriver utbildningschefen Roland Hybelius i brevet till föräldrarna.

Vad händer om skolor och förskolor plötsligt ska stängas, för att förhindra coronavirusets spridning på Öland? Borgholms kommun vill ligga steget före ett eventuellt beslut – och har därför redan nu skickat ut information till vårdnadshavare och arbetsgivare.

Kommunen vill nu att arbetsgivare i kommunen ska identifiera vilka som arbetar i samhällsviktig verksamhet, och meddela de berörda medarbetarna att de kan ansöka om barnomsorg om ett beslut om skolstängning tas.

”Just nu är det inte aktuellt att stänga skolor och förskolor i Borgholms kommun, men vi har tidigare sett att beslut kan fattas snabbt [...] kan vi tidigt förbereda oss blir en eventuell hantering av situationen mycket lättare”, skriver utbildningschefen Roland Hybelius i brevet till arbetsgivare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet