Borgholms kommun vädjar till näringsminister Ibrahim Baylan (S). Foto: SVT/TT

Borgholms kommun vädjar till minister: ”Hjälp oss!”

Uppdaterad
Publicerad
Kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) och kommunchef Jens Odevall i Borgholms kommun har skrivit till näringsminister Ibrahim Baylan (S) och de vädjar om hjälp eftersom det finns många småföretag och familjeföretag i kommunen.

”De presenterade stödinsatserna når inte dessa företag. Vi vittnar om många oroliga och nästintill desperata samtal till kommunen om hur kritiskt läget är. Hjälp oss!”, skriver de.

Stöd hjälpte kommunen under torkan

Under den stora torkan 2018 fick Borgholms kommun stöd av regeringen till lantbruket. Det räddade näringen då och nu hoppas de på ett liknande stöd till företag inom besöksnäringen.

”Det handlar om dagar innan många av våra företag går omkull, såsom våra reseföretag gör just nu. Vi står inför en högsäsong som startar vid påsk där våra myndigheter rekommenderar att inte åka till Öland”, skriver de till näringsministern. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer