Foto: Scanpix

Borgholmskrasch var olycka

Uppdaterad
Publicerad

Efter att polisen nu har hört föraren, pratat med vittnen och studerat den film som finns från händelsen, utesluter de att det finns något som helst uppsåt bakom olyckan i Borgholm i helgen.

Det var i lördags eftermiddag som en sportbil, som skulle ingå i en bilutställning, plötsligt kraschade rakt in i den folkmassa som samlats på torget i Borgholm. Totalt sex personer fick föras till olika vårdinrättningar. En blev allvarligt skadad.

Teknisk undersökning av bilen
Bilen kommer under tisdagen att undersökas av en oberoende trafikinspektör för att utröna om det rör sig om något tekniskt fel på bilen, eller i värsta fall, om ett handhavandefel.

Säkerhetsföreskrifter ska ses över
Beroende på resultatet av den tekniska utredningen överväger polisen i Kalmar att först därefter se över de säkerhetsföreskrifter som gäller vid liknande evenemang.

Kommunstyrelsens ordförande i Borgholm, Lisbeth Lennartsson, betonar att lördagens cruising längs gågatan gick helt i enlighet med tillståndet fram till olyckan.

När det gäller säkerheten och eventuella publikavspärrningar vid liknande evenemang efterlyser hon en nationell översyn.

– Vi har redan idag haft ett uppföljningsmöte //...med de tjänstemän som var inblandade //...och tillsammans reflekterat över om något kunde ha gjorts bättre, och i så fall vad.

Inga fler liknande bilträffar är inplanerade i Borgholm denna sommar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholmskraschen

Mer i ämnet