En person har hittads död i resterna av ett hus som brann ner utanför Torsås under tisdagskvällen. Foto: Arkivbild

Person hittad död efter villabrand i Torsås

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats avliden utanför det hus som under tisdagskvällen brann ner till grunden i Torsås. Personen har inte gått att identifiera men polisen misstänker att det är ägaren till huset. Vad som orsakat branden är ännu oklart.

Räddningstjänsten larmades av hemtjänsten till en brand i en villa i Torsås strax innan klockan sex på tisdagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen hade huset brunnit ned till grunden, enligt larmoperatören Jakobine Fredskov.

– Räddningstjänsten har nu låtit huset brinna ut under kontrollerade former, säger hon och meddelar att ärendet har lämnats över till polisen.

Villan ska ligga i en skog en bra bit utanför Torsås, enligt polisen.

– Enligt initiala uppgifter ska personal från hemtjänsten i Torsås larmat om att villan brann, berättar polisens presstalesperson Patric Fors.

Tidigt på onsdagsmorgonen bekräftade polisen att en person hittats död utanför huset. Personen har inte gått att identifiera men polisen misstänker om att det rör sig om ägaren till huset.

Eftersom det är oklart vad som startat branden utreder polisen saken och ska genomföra tekniska undersökningar på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.