Foto: TT

Brand i flerfamiljshus – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen vaknade boende i ett flerfamiljshus i Ljungby av röklukt och brandvarnare som tjöt. Det visade sig att det börjat brinna i källaren.

Enligt räddningstjänsten har branden sannolikt startat i något förråd, och rök hann börja spridas till trapphus och lägenheter.

– Det var en omfattande brand i källaren, men vi kunde ändå släcka ner det och lämpa ut det som hade brunnit, säger Marcus Wallden, vakthavande befäl på räddningstjänsten i Ljungby.

Huset, som ligger på Parkgatan i Ljungby, har 11 lägenheter. Samtliga fick evakueras under nattens räddningsinsats. De boende fick inhysas i närliggande stadsbiblioteket för att värma sig.

Ingen ska ha skadats allvarligt, men en person fick föras till lasarettet i Ljungby för kontroll. Personen var då både vaken och kunde tala.

Vid 05-tiden på morgonen kunde räddningstjänsten avsluta släckningen.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand eftersom man ännu inte hittat en naturlig brandorsak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.