Foto: SVT/arkiv

En anhållen efter myrbranden utanför Delary

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen började det brinna i en myr sydväst om Delary i Älmhults kommun. Branden, som spred sig på en yta motsvarande fyra fotbollsplaner och hotade ett närliggande hus, misstänks vara anlagd. En misstänkt har blivit anhållen.

Ett tjugotal brandmän från totalt nio styrkor jobbade för att släcka branden i myren vid Gårdstaköp i närheten av Delary, som upptäcktes under måndagseftermiddagen. Vid 17.30-tiden var branden under kontroll, enligt Niklas Öberg, räddningsledare på platsen.

– Nu är det eftersläckning, vi har slagit ner det mesta, sa han till SVT Nyheter Småland på måndagskvällen.

En gripen misstänkt för mordbrand

Eftersläckningsarbetet pågick i ytterligare några timmar i det nästan 20 000 kvadratmeter stora område som brann. Ett hus i närheten var inledningsvis hotat men räddningstjänsten lyckades begränsa branden så att huset kunde räddas.

Under kvällen meddelade polisen att de fattade misstankar om att branden var anlagd. En man i 50-års åldern greps under kvällen, misstänkt för mordbrand. Han anhölls senare av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.