Brand i pelletsfabrik i Strängsmåla: ”Öppna lågor”

Uppdaterad
Publicerad

Torsdag kväll brann det i en pelletsfabrik i Strängsmåla, Emmaboda kommun. Vid 22-tiden höll räddningstjänsten på att avveckla insatsen på plats.

Det började som ett automatlarm som utlöste under torsdagskvällen. På plats såg räddningstjänsten att det hade börjat brinna med öppna lågor inne i pelletsfabriken.

– Vi är på plats nu med fler styrkor och försöker få ner elden, säger Monika Karlström vid Trygghets- och larmcentralen strax före klockan 20.

Stängt transportband

Branden ska ha startat i en spånficka. Räddningstjänsten har arbetet med vatten, skum och dimspik, som sprutar in vatten i väggar, för att bekämpa branden.

Med hjälp av hjullastare flyttades spånet utomhus. Även transportband har stängts av i samband med räddningsinsatsen.

Ingen spridningsrisk

Vid 21-tiden återstod några mindre glödbränder och branden bedömdes vara begränsad. Ungefär en timme senare höll räddningstjänsten på att avveckla insatsen och lämnade över bevakningen till ansvarig personal.

Inga personskador är inrapporterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.