Foto: Carl Carlert

Brand på sågverk i Vislanda

Publicerad

Det började brinna i ett lager med kutterspån på Vidas sågverk i Vislanda på torsdagseftermiddagen och det fanns stor risk att branden sprida sig till andra byggnader.

– Det finns rör uppe på hustaket som sedan är anslutna till andra byggnader. Vårt mål just nu är att begränsa det till statbyggnaden, säger Nellie-Kim Millbourn, brandingenjör, som befinner sig på plats i Vislanda vid 18-tiden på kvällen.

Foto: Carl Carlert

I rören fanns också kutterspån som är ett väldigt lättantändligt material och räddningstjänsten såg en stor risk att branden skulle sprida sig.

– Vi vet i nuläget inte hur stor branden är och det finns risk att det går upp som glödbränder i rören, säger Nellie-Kim Millbourn. 

Det första larmet kom in till SOS Alarm vid 15:20 och ett tag trodde räddningstjänsten att branden var under kontroll, men vid 17:40 kom ett nytt larm om brand.

Foto: Carl Carlert

Vid 22-tiden höll räddningstjänsten på att släcka de sista brandhärdarna och de hade skalat ner insatsen till en styrka.

– Vi bedömer att vi har begränsat spridningsrisken och jag tror att vi kommer att vara på plats fram till midnatt, säger Carl-Johan Sjöstrand, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer