Foto: Privat

Villa utanför Nybro totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En villa i närheten av Sankt Sigfrid mellan Nybro och Trekanten brann under lördagen ner till grunden. Två personer har förts till sjukhus med ambulans.

– När vi kom till platsen var huset helt övertänt. Det slog ut lågor från fönster och dörrar, säger Staffan Mattsson, insatsledare.

Efter att ha försäkrat sig om att inga personer fanns kvar i huset gjorde räddningstjänsten bedömningen att låta huset brinna ner.

– Hade vi försökt gå in i huset hade jag riskerat min personal.

Grannar tog hand om hästarna

Larmet kom strax före klockan 11 på förmiddagen och brandförloppet var snabbt.

– Det var ett kraftigt och intensivt förlopp. Fyra hästar fanns ute i närheten av huset men det fanns grannar som tog hand om dem.

Staffan Mattsson säger att det inte fanns någon akut spridningsrisk att han är tacksam att varken personer eller husdjur fanns i huset.

– Den här gången gick det tyvärr inte att rädda huset. Det är så klart en stor tragik för familjen.

Arbetet med eftersläckning pågår ytterligare några timmar. Under måndagen kommer polisen göra en teknisk undersökning för att försöka hitta brandorsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.