Räddningstjänst från fyra stationer var involverade i släckningsarbetet. Foto: Carl Carlert

Brand i villa utanför Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under fredagen ut i en villa i Boarydsudd utanför Tingsryd. Husets ovanvåning fick omfattande skador, men det finns inga uppgifter om att någon person skadats.

Enligt Per Pettersson, räddningschef i beredskap handlar det om en fullt utvecklad brand i husets takkonstruktion som delvis spridd sig även till husets översta våning.

Personal från fyra stationer var involverade i släckningsarbetet och räddningstjänsten beräknade vid ettiden att personal skulle behöva stanna kvar för släckning ytterligare fyra-fem timmar.

Tingsryd

Omfattande skador på ovanvåningen

Strax efter klockan tre på eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att husets ovanvåning fått omfattande skador, men att det mesta av branden var släckt.

– Det har gått ganska bra, det är nästan släckt förutom en mindre glödhärd. Vi övergår nu till så kallad restvärdesräddning, att minimera sekunderskador i form av vatten på golvet och möbler, säger Per Pettersson.

Men ingen var hemma när det började brinna?

– Det vet jag inte, men det finns uppgifter om att en person på platsen har gjort eget släckningsförsök, så någon har befunnit sig i närheten av huset när det började, säger Per Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet