”Lågan och Flamman” från Ölands räddningstjänst har nu fått pris för sin teaterföreställning som utbildar barn i brandsäkerhet. Foto: Arkivbild SVT

Brandteater från Öland får pris

Uppdaterad
Publicerad

Teaterföreställningen ”Flamman och Lågan” som räddningstjänsten på Öland skapat för att lära barn om brandsäkerhet har nu fått pris.

Föreställningen bygger på karaktärerna Flamma och Lågan som spelas av Cina Nilsson och Camilla Andersson. De jobbar båda på Ölands räddningstjänst och har turnerat i skolor för att utbilda barn i brandsäkerhet.

I föreställningen får barnen lära sig hur de ska ta sig ur ett brinnande hus, vart de ska ringa för att larma och hur man ska agera vid en brand i hemmet.

Nu har de vunnit tävlingen Brinnovation, en tävling ordnad av Brandskyddsföreningen som lyfter projekt som ökar medvetenheten om bränder. Av ett 80-tal bidrag valdes 20 ut och vann gjorde alltså ”Flamman och Lågan”.  Juryn skriver att föreställningen ”har en lysande pedagogik och en perfekt blandning av praktik och teori”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.