Foto: SVT. Jonatan Börjesson.Visa alla (3)
Visa alla (3)

Milslånga köer efter fordonshaveri på Ölandsbron

Publicerad

Mycket långa köer uppstod efter att en bil började brinna på Ölandsbron vid 12-tiden på söndagen. Trafiken på väg 137 i riktning mot Kalmar hårt drabbad.

Strax före klockan tolv på söndagen kom larmet om brinnande fordon i höjd med högbron från Trafikverket vilket drabbade bilister från Öland till fastlandet.

Boende på Öland vittnade om kilometerlånga köer.

”Har aldrig varit med om att det varit kö från kamelbondens gård, ca 14 km norr om Borgholm” skriver Carina på SVT Nyheter Smålands sida på Facebook.

Vid femtontiden ringlade sig bilköerna långa norr om Köpingsvik.

– Det är gångfart på väg 136 just nu och det är ungefär 30 kilometer till brofästet, säger Jonatan Börjesson, SVT Nyheter Smålands reporter på plats.

Köerna vid Köpingsvik kan också bero på en trafikolycka på väg 136 vid Djupvik, som inträffade vid klockan 12.46 på söndagseftermiddagen.

Vid sjuttontiden var det fortfarade mycket långa köer på Ölandsbron riktning mot Kalmar då många semesterfirare är på väg hem, säger Anna-Lena Bergström, presskommunikatör på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer