Så brukar det se ut under Kalmar stadsfest när det inte råder pandemi, men nu blir det i mindre skala. Foto: Destination Kalmar

Bygdefest i Norrliden när pandemin sätter stopp för Kalmar stadsfest

Uppdaterad
Publicerad

Den traditionsenliga stadsfesten i Kalmar har även i år fått ställas in på grund av pandemin. Som ett komplement till den stora festen har kommunen anordnat fyra mindre fester i olika stadsdelar, så kallade bygdefester. Under torsdagen går den andra av stapeln i Norrliden.

Startskottet för bygdefesterna gick den 22 juli i Skälby. I dag hålls den andra festen på Norrlidstorget, medan de två sista äger rum nästa vecka.

12 augusti i Bjursnäs och 13 augusti i Rockneby.

– Vi tror att det finns ett behov och ett intresse för att det händer någonting. Så vi skalade ner det hela och har gjort det lite mindre. Vi har försökt att täcka in olika delar av kommunen från norr till söder, säger Harald Erici, evenemangssamordnare på Kalmar kommun.

Clowner och jazz

I Norrliden utlovas det under torsdagen bland annat clownshow, jazzmusik, sagostund och trekamp. Besökarna har även chansen att prova på mountainbike och cirkuskonster.

Alla bygdefesternas aktiviteter är gratis, men några kan kräva förbokade biljetter för att man ska kunna kontrollera antalet besökare. Norrlidens fest kräver inga biljetter men det finns ett maxtak på 150 personer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer