Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör campingägaren Catrin Sörensen och hennes kollegor om vad de tror talar för att campingsäsongen 2021 blir betydligt bättre – trots fortsatt pandemi. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Campingägare hoppfulla inför sommarsäsongen

Publicerad

När SVT besökte Saxnäs camping för snart ett år sedan duggade avbokningarna tätt, och totalt tappade campingnäringen på Öland 20 procent av sina gäster under 2020. I år ser bokningsläget bättre ut och förväntningarna är betydligt högre på sommarsäsongen.

– Vi ser inga hinder att det skulle kunna bli en bättre säsong än förra året för oss, säger Catrin Sönrensen, campingägare Saxnäs.

Förberedelserna pågår för fullt inför säsongen. Städning och uppmärkning för smittsäkerhet pågår i servicebyggander och campingstugor. Än är det bara mars månad, men än så länge ser bokningsläget för platser på campingen ut som vid ett normalt år, och inte en strid ström av avbokningar som man såg vid samma period förra året.

”Mycket lugnare än förra året”

– På det hela taget är mycket lugnare än förra året. Vi har lärt oss otroligt mycket om bland annat digitalbokningar och smittsäkerhet. Hur det blir i sommar hänger på FHM:s beslut de närmaste veckorna, säger Catrin Sörensen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer