Bodil Anjar, rektor för Capellagården var orolig för att trädgårdsutbildningen skulle försvinna. Foto: TT

Capellagården får behålla trädgårdsutbildning

Publicerad

Capellagårdens trädgårdsutbildning, som tidigare var hotad, är nu räddad. Detta eftersom Ölands folkhögskola går in som huvudman.

Anledningen till att utbildningen tidigare var hotad var att Myndigheten för Yrkeshögskolan inte ansåg att Capellagårdens trädgårdsutbildning kunde godkännas som konst- och kulturutbildning. Därför kunde studenterna på utbildningen inte ansöka om studiestöd.

Men när nu Ölands folkhögskola går in som huvudman blir utbildningen studiemedelsberättigad på samma sätt som andra folkhögskoleutbildningar.

Startar 5 februari

– För studenterna blir det precis som tidigare, de kommer att bo och studera här på Capellagården, säger Bodil Anjar, rektor för Capellagården, till SVT Nyheter Småland.

– Vi är jätteglada över det här, att vi från och med 5 februari kommer att kunna välkomna trädgårdsstudenter igen, lägger Bodil Anjar till. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer