• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Misstaget upptäcktes när alla resenärer redan gått ombord på flygplanet, och innebar att flygningen från Kalmar blev två timmar försenad. Arkivbild. Foto: TT

Charterflyg var tre ton för tungt – fick lasta ur allt bagage

Publicerad

En chartrat flygplan med destination Split i Kroatien var för tungt för att lyfta från Kalmar på onsdagskvällen. 212 resenärer fick lämna sitt incheckade bagage kvar i Kalmar för att planet skulle kunna lyfta, rapporterar Barometern.

Även all catering på flyget fick lastas av, enligt tidningen.

Anledningen att planet blivit tre ton för tungt var att det av misstag tankats med för mycket bränsle i Malmö, innan det flögs till Kalmar, uppger charterbolaget Thomas Cook som ordnade resan. 

Eftersom möjligheten att tappa flygplan på bränsle inte finns på Kalmar Öland airport fick man i stället ta till en nödlösning.

– Jag har jobbat här i 29 år och bara någon enstaka gång har jag varit med om något liknande, säger Bo Ekman som är funktionsansvarig på Kalmar Öland Airport till tidningen.

Passagerarnas packning ska i efterhand flygas till Kroatien och sedan köras ut till rätt adress, uppger charterbolaget till Barometern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer