Chauffören som körde olycksbussen förnekar brott

Chauffören som körde bussen vid olyckan i Sveg, där tre personer omkom, förnekar brott. Det säger hans advokat Ulrik Smedberg.

– Han förnekar brott och förnekar att han på något sätt skulle ha varit oaktsam, det är hans inställning, säger Ulrik Smedberg till Borås Tidning

Chauffören delgavs misstanke om brott den femte april. Misstankarna gäller vållande till kroppsskada, vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Misstankegraden är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Långdragen utredning

Polisens utredning pågår. Samtidigt bedriver också haverikommissionen sin utredning. En utredning som kan ta lång tid.

Utredningsordförande Helene Arango Magnusson sade till SVT i måndags att man hoppas ha samlat in all fakta kring olyckan innan sommaren. Kravet är att utredningen ska vara klar inom ett år.

– Det kommer bli en omfattande utredning eftersom det är många som ska höras. Det är ganska ovanligt att det görs haveriutredningar inom vägtrafik eftersom tröskeln för det är så pass hög. Just nu har vi 40 pågende ärenden och det är bara det här som är inom området vägtrafik, säger Helene Arango Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet