Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linda Hidebring, sjuksköterska och Emmy Sigurdsson, enhetschef på Evelid. Foto: Clary Kroon/SVT

Chef på äldreboende: ”Kunskapen om covid ökar hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Äldreboendet Evelid i Växjö var en av de 98 äldreboendena i landet som IVO granskade, innan de nyligen kom med kritik om brister i vården av äldre under coronapandemin.

Emmy Sigurdsson är enhetschef på äldreboendet Evelid och hon ser att mycket har förändrats sedan pandemin bröt ut i våras och säger att de nu arbetar på ett bättre sätt. 

– Vi har nu mer kunskap om covid och den ökar ju hela tiden. Därför kan vi också göra arbetet bättre och bättre, säger hon.

Särskild avdelning 

Sjuksköterskan Linda Hidebring jobbar på covidenheten på Evelid, som nu kan ta emot upp emot 18 patienter. Avdelningen tar emot covidpatienter även från andra boenden och från hemsjukvården.

– De som jobbar på covidavdelningen där går inte in till några andra avdelningar, säger Linda Hidebring.

Ökad läkartäthet

Myndigheten IVO kritiserade alla landets regioner och kritiken handlade främst om att äldre inte fått individuella bedömningar av läkare. Under hösten har covidpatienterna blivit fler på Evelid och det har också inneburit att läkarnärvaron blivit större.

– Vi har ett väldigt bra samarbete i hela teamet. Läkarkontakterna har blivit tätare och vi har fått ökade resurser med fler undersköterskor, säger Linda Hidebring. 

I klippet kan du höra mer om vad som krävs för att man ska lyckas med covidvården av äldre. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet