Foto: Samuel Petersson

Cruising drog publik i soligt Mönsterås

Publicerad

Under lördagen hölls den årliga bilträffen i Mönsterås där bland annat gamla bilar cruisade genom samhället.

Samuel Petersson är en av arrangörerna till träffen men han har ingen egen bil att visa upp och skryta med.

– Nej. Jag har en gammal SAAB så jag tror inte jag får vara med. Att ha en bil kräver ju att man lägger ner rätt mycket tid. Men jag är oerhört intresserad, säger Samuel Petersson.

Samuel Petersson räknar med att det ska dyka upp ungefär 150 till 200 bilar och motorcyklar under dagen. Cruising-rundan är enligt Samuel lagd så att man får se det bästa av vad Mönsterås har att erbjuda.

Foto: Samuel Petersson

Har du sett någon favorit hittills?

– Jag såg en jättefin pickup ifrån Nybro och sen var det en superfin Cadillac från Åseda. Folk har åkt väldigt långt ifrån för att deltaga i cruisingen under dagen, vilket är kul.

Enligt arrangören är cruisingen en riktig publikmagnet.

– Det är en riktig publikmagnet det här så det är mycket folk och tittar. Det här är ju också sista helgen innan många ställer av sina fordon inför vintern. Så man ser det som ett sista tillfälle att köra en vända med sin bil tills nästa år, säger Samuel Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.