Foto: Anders Wiklund/TT

Cykelavtal ska ge kommunanställda bättre hälsa

Publicerad

Nu är avtalet om förmånscyklar färdigt för tillsvidareanställda inom Växjö kommunkoncern och Värends räddningstjänst. Anställda kan därmed hyra olika typer av cyklar och efter hyresperioden köpa loss dem till ett marknadsvärde.

Kommunstyrelsen i Växjö sade i september ja till att införa ett erbjudande om förmånscyklar för fastanställda inom Växjö kommunkoncern och räddningstjänsten. Nu är avtalet klart och de anställda kan hyra en cykel med bruttolöneavdrag under 36 månader.

– Att vi nu har ett avtal klart är ett viktigt steg i Växjö kommuns strategi att bli en bättre cykelkommun. Får vi samma genomslag som i andra kommuner och regioner som genomfört detta kan det betyda 1.000 nya cyklar till kommunens personal. Det innebär en ökad folkhälsa och är en bra åtgärd för miljön, säger Magnus P. Wåhlin (MP), 2:e vice ordförande i kommunens organisations- och personalutskott, i ett pressmeddelande.

Erbjudandet gäller flera olika typer av cyklar i olika prisnivåer och efter hyresperioden kan cykeln köpas loss till ett marknadsvärde. Under avtalsperioden kan också en familjemedlem till den anställde hyra en cykel.

Växjö kommunkoncern och Värends räddningstjänst har tillsammans runt 7.000 tillsvidareanställda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer