Foto: TT

Cykeldeal för kommunanställda

Uppdaterad
Publicerad

För att främja cyklandet i Växjö får nu kommunens anställda plus varsin familjemedlem möjligheten att hyra en elcykel mot bruttolöneavdrag.

Kommunens nästan 7 000 anställda ska få välja bland flera olika cyklar och elcyklar som sedan får hyras mot bruttolöneavdrag. Efter 36 månader kan de anställda köpa loss sin cykel. Förhoppningen är att förmånscyklarna ska bidra till ett ökat cyklande i kommunen.

– Jönköping och Region Halland har gjort samma sak, och där var det 10-15 procent som nappade. Det skulle innebära 1 000 nya cyklar i kommunen, säger Magnus P. Wåhlin (MP), andre vice ordförande i KSOP.

Stor upphandling

Kommunen går inte in med några pengar för cyklarna, mer än en administrativ kostnad, men genom att det görs en stor upphandling hoppas man att de anställda får en bra deal.

Beslut ska fattas av kommunstyrelsen i början av september, därefter ska det göras en upphandling.

– Jag hoppas verkligen att vi har ett erbjudande på plats innan årsskiftet, säger Magnus P. Wåhlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.