Cyklisten på bilden har inget med olyckan att göra. Foto: Johan Nilsson/ Grøtt, Vegard Wivestad/ TT

Cyklist avled efter svår krock

Uppdaterad
Publicerad

Den cyklist som blev påkörd utanför Konga i Tingsryds kommun har avlidit på sjukhus. Mannen ska enligt räddningstjänsten ha blivit påkörd bakifrån av en bil. Nu ska olyckan utredas.

Olyckan inträffade på väg 121 i höjd med Aritsbomåla utanför Konga i Tingsryds kommun. Cyklisten hade svåra skador efter påkörningen och skickades med ambulans i ilfart till sjukhuset.

Men på tisdag meddelar sjukhuset att mannens liv inte gick att rädda.

Föraren till personbilen är inledningsvis misstänkt för vållande till kroppsskada, men polisen ska nu utreda händelsen ytterligare. Brottsrubriceringen kommer då sannolikt att ändras, säger Pär-Axel Tobiazon, kommunpolis i Tingsryds kommun.

– Vi har inte hört bilisten ännu. Hon var kanske så chockad och omtöcknad så man måste höra henne igen.

Söker vittnen

Polisen har gått ut och eftersökt vittnen till olyckan, och enligt Tobiazon har man fått kontakt med personer som kan ha sett hur den gick till.

– Det är den information jag fått, att det är några som har sett detta på lite avstånd som kan ha uppgifter att lämna, säger han.

Enligt Smålandsposten var den avlidne cyklisten en turist och inte hemmahörande i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.