Greg Hancock plockade 13 poäng för Dackarna. Foto: Bildbyrån.

Dackarna vände underläge i bortamatch mot Masarna

Uppdaterad
Publicerad

Hemmabanan hjälpte inte Masarna i jakten på sin andra seger i speedwayens elitserie. Tabelltvåan Dackarna från småländska Målilla knäckte Avestalaget efter en stark avslutning och vann till slut med 49-41.

Maciej Janowski och Greg Hancock var Dackarnas poängmaskiner i Avesta och körde in 14 respektive 13 poäng på fem heat. Bägge överglänste masarnas Tai Woffinden som stannade på 10 poäng.

Ett ojämnt Masarna hade länge kontakt med Dackarna, men det var Målillalaget som drog det längsta strået.

– Vi gör en bättre match en senast men våra stjärnförare levererar inte just nu. Vi kör inte som ett lag. Antonio Lindbäck är en besvikelse ikväll, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström till speedwayplay.com.

Dackarnas seger innebär att de tar hand om bonuspoängen och nu ligger på nio poäng efter sex körda omgångar. I övriga matcher besegrade Smederna Västervik med 50 poäng mot 40 samtidigt som Vetlanda fick med sig segern mot Lejonen. Nästa vecka är det uppehåll i serien innan Dackarna veckan efter det ställs mot länskollegan Västervik i årets första Smålandsderby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.