Dåligt rustade ambulanser upprör landsbygdsbor

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritik mot att region Kronobergs ambulanser har problem att ta sig fram, så reagerar nu flera som bor på landsbygden. En av dem är Suzane Christoferson från organisationen ”Trygga vår landsbygd”.

Hon blir upprörd när hon hör om händelsen i förra veckan då en ambulans från region Kronoberg fastnade i snön på en skottad vändplan och inte kunde komma loss utan hjälp.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Det är inte alltid som människor har möjlighet att putta loss en ambulans eller dra upp med hjälp av en traktor, säger Suzane.

Stort engagemang

Suzan Christoffersson startade Facebookgruppen ”Trygga vår landsbygd” i september förra året och sedan dess har hennes engagemang när det gäller landsbygdsfrågor tagit en stor del av hennes fritid. Nu är det uppgifterna om den dåliga trafiksäkerheten hos ambulanserna som har blivit nästa stora ämne på agendan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot trafikfarliga ambulanser

Mer i ämnet