Thomas Deutgen är producent för Folkparksfesten som kommer att hållas på Fredriksans i augusti. Alla i publiken får en ruta på 4X4 meter att hålla sig inom. Foto: Johan P Hammarstedt/SVT

Dansbandsfestival planeras på Fredrikskans – publik får egen dansruta

Uppdaterad
Publicerad

Dansbandseliten gästar Kalmar under fyra kvällar i augusti. 500 personer kommer att få njuta av musiken i sin egen ruta inritad på Fredrikskans gräsplan.

Fem kända dansband är klara: Lasse Stefanz, Donnez, Perikles, Black Jack och Lars-Kristerz kommer att spela på den så kallade Folkparksfesten som ska hållas på Fredikskans.

Kanske lite dans

Tanken är att publiken ska vara sittande och varje sällskap, upp till fyra personer, ska hålla sig inom en inmålad ruta på fyra gånger fyra meter på gräsplanen.  

– Där kan man sitta och njuta av musiken. Kanske till och med dansa om du dansar med dig egen fru i din egen ruta. För du får inte dansa med någon annans fru från någon annan ruta, säger Thomas Deutgen, producent som till vardags är chefredaktör på dansbandstidningen Får Jag Lov.

Anledningen till rutindelningen är naturligtvis för att göra evenemanget enligt konstens alla coronaregler.

Behov av gemenskap

Pandemiåret med alla sina restriktioner har gjort att suget efter musik och att få träffas och umgås är stort, tror arrangören. 

– Jag tycker att det är roligt att konsertsverige saktar startar upp igen. Jag tror att det finna ett behov av att komma ut, av gemenskap. Att kunna ta en öl eller en kopp kaffe i sällskap av andra och njuta av musiken. Att få uppleva gemenskap tillsammans, säger Thomas Deutgen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.