Foto: arkiv

Polisen: Bortförda barnen skulle föras utomlands

Uppdaterad
Publicerad

De två barn som i onsdags fördes bort av två män utanför en skola i Emmaboda kommun hittades natten till fredag välbehållna. Polisen säger nu att de tror att barnen riskerade att föras utomlands.

Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel är barnen välbehållna.

– De hittades i en lägenhet i centrala Malmö runt midnatt, vi hade uppgifter om att de kunde finnas där, säger Robert Loeffel.

Barn bortförda från Emmaboda

Polisen misstänker att gärningsmännen planerade att föra barnen utomlands. Vid flera tillfällen de senaste dygnen har därför trafiken strypts på Öresundsbron i samband med kontroller av trafiken, berättar polisens presstalesman Robert Loeffel för TT.

Letat intensivt

Det var i onsdags som de två barnen fördes in i en bil av två män utanför en skola i Emmaboda kommun. Barnen gick från skolan till en busshållplats när männen tog kontakt med barnen. Sedan dess har polisen letat intensivt efter barnen med stora resurser, enligt Loeffel.

En anhörig till barnen greps under onsdagen när han självmant gick in på polisstationen i Karlskrona och anmälde sig. Mannen, som är 30-årsåldern, är nu anhållen misstänkt för människorov. Ytterligare en misstänkt man är anhållen i sin frånvaro och eftersöks av polisen.

Barnen är omhändertagna av socialtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn bortförda från Emmaboda

Mer i ämnet