Jörgen Ohlsson och Johan Hallin skulle egentligen deltagit i Ironman i helgen, men nu gör de ett eget lopp istället. Foto: Ellen Jöhnsson/SVT

De gör en Ironman trots inställd tävling

Uppdaterad
Publicerad

Om inte en pandemi kommit emellan hade Jörgen Ohlsson och Johan Hallin försökt göra varsin Ironman nu i helgen. Nu anordnar de ett eget lopp och kör en halv Ironman i Rockneby, utanför Kalmar, istället.

Tidigare under sommaren kom beskedet att även Ironman, som skulle ha gått av stapeln i Kalmar nu i helgen, ställs in till följd av coronapandemin. För Jörgen Ohlsson skulle det ha blivit hans andra lopp, medan det för vännen Johan Hallin skulle bli Ironman-premiär.

– Lite ledsen blev man kanske när det ställdes in, men det var samtidigt väntat, säger Johan Hallin.

Gör halv Ironman i Rockneby

Trots den inställda tävlingen ska de två, tillsammans med ett gäng kompisar, anordna ett eget lopp utanför Rockneby under helgen. En halv Ironman ska genomföras, trots att ingen medalj finns att vinna.

De ska simma 1,9 kilometer, cykla 9 mil och slutligen springa 2,1 mil på en utmätt bana strax norr om Kalmar.

– Jag brukar hitta på lite smålopp hemma i Rockneby. Eftersom Johan inte gjort något Ironman tidigare så bestämde vi oss för att köra ändå. Så får han också testa på banan lite och att köra en halv Ironman åtminstone, säger Jörgen Ohlsson.

Tjusningen är att komma i mål

När SVT Småland möter triatleterna befinner de sig i Färjestaden och ska cykla den sträcka där Ironman-banan vanligtvis går, som uppvärmning inför lördagens lopp.

Varför genomför man egentligen ett långt Ironman?

– Egentligen är det inte extremt långt. 18 mil cykel är kanske lite småtjatigt, men är man bara i hyfsat bra form och har ett bra pannben så tar man sig runt. Sen är det också en extremt bra gemenskap i triathlon, säger Jörgen Ohlsson och fortsätter:

– Det är jättekul, framförallt när man närmar sig målet. Kalmar-publiken är helt fantastisk och du tänker inte på hur jobbigt det är, för att du har folk som hejar på dig hela tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.