Fredrik Bolander drog igång en insamling till gatumusikanten Irinel Lupasco. När siffrorna summerades hade över 27 000 kronor skänkts. Foto: SVT

Fredriks insamling drog in 27 000 till gatumusikant

Uppdaterad
Publicerad

I en insamling som gick oväntat bra samlade 400 personer in 27 000 kronor till en gatumusiker i Växjö som nu i december är utklädd till tomte. Pengarna ska enligt mannen gå till hans familj i Rumänien.

– Det betyder jättemycket för mig och min familj, säger gatumusikern Irinel Lupasco.

Vad ska du använda pengarna till?

– Det kommer gå till kläder, skor, mat och annat som min fru och tre barn behöver, säger Irinel.

Irinel har varit musiker i Växjö under de senaste fyra åren. Han pendlar mellan sin familj i Rumänien och Sverige och är på varje ställe ett par månader åt gången. Under december månad har Irinel klätt ut sig till tomte och blandar sin ordinarie musikrepertoar med julvisor.

Kom som en överraskning

Fredrik Bolander var den som tog initiativet till att samla in pengar för att visa sin uppskattning för musiken. Han trodde insamlingen skulle generera ett par tusen kronor.

– Jag är förvånad att det var så många som engagerade sig och jag är väldigt positivt överrraskad. Det känns fantastiskt, säger han.

Totalt samlade 400 personer in cirka 27 000 kronor. Insamlingen är nu slut och pengarna kommer att överlämnas inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.