Polisen Fredrik Gårdare säger att aktörer från organiserad brottslighet vänt sig mot fotbollen i flera år. Foto: TT

Det här är polisens särskilda enhet mot grova brott inom idrotten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Stockholm har en särskild enhet som jobbar med brottsfall inom idrotten som har kopplingar till grov brottslighet. Det handlar till exempel om matchfixning och människosmuggling.

Fredrik Gårdare är poliskommissarie med placering i Stockholm. Han arbetar på en särskild enhet inom polisen som inriktar sig på att komma åt grova brott inom idrotten.

Under torsdagen den 19 december genomförde polisen, Skatteverket och Kronofogden ett stort gemensamt tillslag i en bostad mot en man med kopplingar till Växjö United.

– Det är nytt för svensk polis att jobba mot den här typen av brottslighet, vi hoppas att Riksidrottsförbundet och fotbollsföreningar tillsammans jobbar aktivt för att få stopp på matchfixning och människosmugglingen, säger Fredrik Gårdare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet