Diana Andersson var oerhört glad när hon fick ta emot priset tidigare i veckan. Foto: Peter Magnusson/SVT

Diana är Sveriges bästa arbetsledare inom sin bransch

Publicerad

Diana Andersson från Torsås är Sveriges bästa arbetsledare inom städbranschen. Det blev klart i veckan när hon fick ta emot pris på det sjunde Clean Bright Awards i Jönköping.

Clean Bright Awards är ett branschpris som vill lyfta fram förebilder och framtidslöften inom svenska städ- och servicebranschen.

Bland över 100 nominerade till de olika kategorierna tog Diana Andersson hem priset som bästa arbetsledare.

– Då kom tårarna, jätteglad blev jag. Man hade vart så nervös innan, men det var enormt roligt, säger Diana Andersson.

Diana Andersson jobbade som städare i 12 år innan hon gick över till en arbetsledarroll. Nu leder hon ett team på tio personer på det kommunala Torsås Fastigheter.

Vill höja statusen på yrket

Idag var det tillbaka till vardagen för Diana, där hon ger sig ut och hjälper sitt team med städningen.

– Jag trivs med det. Då glömmer man inte bort det där med lokalvården, man vet hur mycket det är att göra.

Det var Dianas chef Paul Törnqvist som anmälde henne till tävlingen. Att lyfta fram och prisa personer inom lokalvården tror han kan hjälpa till att höja statusen på yrket.

– Det lyfter ju branschen på ett helt annat sätt än vad man kanske är van vid att se städning, eller lokalvård som det heter. Att man kan lyfta bra förmågor inom branschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.