Nu får hon nattomsorg – Diana lättad efter kommunens besked

Uppdaterad
Publicerad

Diana Fallah i Västervik är ensamstående mamma och i två år har hon kämpat för att få barnomsorg när hon jobbar obekväma tider. Nu backar kommunen och beklagar att det har blivit fel och Diana hoppas nu att hon och andra ensamstående kvinnor ska få hjälp.

– Det är inte bara jag som har det här problemet utan jag känner många ensamstående kvinnor i Västervik som har samma bekymmer och inte fått nattomsorg för deras barn. Så jag är glad att kommunen tänkt om, säger hon.

Varit tvungen att förlita sig på vänner

Diana Fallah är timanställd inom äldreomsorgen, men hon har inte kunnat ta pass på kvällar och helger som hon blivit erbjuden. I perioder har hon jobbat obekväma pass, men det har varit svårt att förlita sig på att vänner alltid ska hjälpa henne med barnpassning, för de har inte alltid kunnat. Det har skapat stor stress hos Diana. 

– Det känns fel att inte kunna ställa upp för mitt jobb när de verkligen behöver mig. Om jag får nattomsorgsplats till mitt barn så kan jag ta obekväma pass i fortsättningen. 

Nu kommer hon göra en ny ansökan om nattomsorg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.