Djurparken: Vi månar om våra djur

Uppdaterad
Publicerad

Ölands djurpark går nu ut med ett uttalande om djurhållningen på parken. I ett mejl från kommunikationschefen poängteras de kontroller som genomförs på parken.

SVT Smålandsnytt och P4 Kalmar har fått in en stor mängd vittnesuppgifter om misskötsel av djuren på djurparken. Nu väljer Ölands djurpark att i ett mejl signerat av kommunikationschefen Hans Uhrus uttala sig i frågan.

Djurparken förnekar inte några av anklagelserna mot dem, utan väljer att poängtera de kontroller som genomförs på djurparken.

Hänvisar till djurparksveterinären

”Vi på parken månar alltid om våra djur. Under dagen har det framförts kritik mot parken avseende djurhållningen. Länsstyrelsen i Kalmar genomför regelbundet kontroller av verksamheten, bland annat enligt djurskyddslagen, genom så kallade inspektioner. Länsstyrelsen har inga klagomål mot parken. Vid frågor om djurskyddskontrollen hänvisar vi till Länsstyrelsen.”

Djurparken hänvisar också till den egna djurparksveterinären Karl Johan Nordfeldt, som enligt uttalandet varje vecka besöker parken och kontrollerar djuren och djurhållningen.

”Dagligen sker det kontroll av djurskötseln genom personal på plats och jag genomför kontroll av djurskötseln vid mina återkommande besök. Jag har ingenting att anmärka på skötseln av djuren på parken”, säger Karl Johan Nordfeldt i uttalandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar Ölands djurpark

Mer i ämnet