En man åtalas för att ha använt en igelkott som en fotboll. Foto: TT

Djurplågare åtalas – sparkade ihjäl igelkott

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man åtalas nu för att i somras ha sparkat ihjäl en igelkott i Hultsfred. Mannen har erkänt sig skyldig till djurplågeri.

Det var den 19 augusti förra året som en kvinna blev vittne till hur den nu åtalade mannen sparkade på en igelkott vid stationen i Hultsfred. För Dagens Vimmerby, som var först med nyheten, uppger kvinnan hur mannen och hans sällskap skrattade rått när de använde djuret som en fotboll.

– Jag ser senare att det är en igelkott och att den ligger där död. Den andra igelkotten har de sparkat över hela järnvägen, ned till strandpromenaden och sedan lämnat den där. Den ser ut som en boll. Det är fruktansvärt otäckt, sade vittnet då.

Mannen har i förhör berättat att han var berusad vid tillfället. Händelsen i Hultsfred spreds i social medier och uppmärksammades i riksmedier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.