Dödsfallet i Berga utreds som mord. Foto: Helmuth Petersson

Man häktad efter misstänkt mord i Kalmar

Publicerad

En död person påträffades i Berga under torsdagsmorgonen. Fallet utreds som mord och en man har häktats.

En man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i Berga utanför Kalmar tidigt under torsdagsmorgonen. En ambulans larmades till adressen runt 05:30, men då personalen var osäker på hur personen avlidit kallades även polisen till platsen.

–  Vi har upprättat en anmälan om mord och vi gör det när vi inte kan utseluta brott helt och hållet, och det här är ett dödsfall där man inte är säker på vad som skett, säger Kim Hild, polisens presstalesperson.

Jämnårig man förhörs

En man i 30-årsåldern greps under morgonen och är delgiven misstanke om brott. Under torsdagen tog åklagare beslutet att anhålla mannen för fortsatta förhör.

– Vi har fått en berättelse som vi måste kontrollera. Men bara för att vi inleder ett ärende om mord är det inte alls säkert att det handlar om mord i slutändan, säger Ulf Einarsson som ansvarar för utredningen vid Kalmarpolisen.

Samlar in vittnesuppgifter

Under torsdagen har polisen genomfört dörrknackningar i området med syfte att få in vittnesuppgifter. En teknisk undersökning har pågått i bostaden.

– Under dem kommer vissa saker alltid fram och vi lägger ett pussel, säger Ulf Einarsson.

Obduktion kan berätta mer

Nu utreds händelseförloppet och under den närmsta tiden kommer en obduktion att genomföras, för att undersöka om det är tal om ett naturligt dödsfall eller inte.

– Det kommer att ske en obduktion så fort det bara går och det begärs av rättsläkare. Beroende på när det är och vad det visar kan det hända att den här personen kan begäras häktad, säger kammaråklagare Kjell Jannesson.

Häktades under söndagen

Tingsrätten har nu beslutat att häkta den tidigare anhållne mannen, skäligen misstänkt för mord. Detta skedde under söndagen skriver Barometern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer