Fortnox kontor i Växjö med nästan 200 anställda. Foto: Kaisa Andersson/SVT

Dömde Fortnox-höjdaren lämnar styrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Han dömdes för grovt insiderbrott. Nu lämnar Fortnox huvudägare styrelsen på egen begäran.

Huvudägaren i Växjöföretaget Fortnox, Olof Hallrup dömdes i veckan för grovt insiderbrott av Stockholms tingsrätt. Nu lämnar han Fortnox styrelse på egen begäran med omedelbar verkan.

– För aktieägarna och Fortnox bästa var detta ett nödvändigt besked, säger Torbjörn Gunnarsson, styrelseordförande i Fortnox.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox
Fortnox styrelseordförande Torbjörn Gunnarsson Foto: Fortnox

Enligt Gunnarsson har Hallrup tagit beslutet själv.

– Hallrup har hamnat i en förfärlig situation och beslutet har han tagit på eget initiativ. Det är ansvarsfullt och hedervärt tycker jag, säger Torbjörn Gunnarsson.

Hallrup dömdes till villkorlig dom och samhällstjänst i tingsrätten. Domen kommer enligt Hallrups advokat Staffan Bergqvist att överklagas.

Fortnox lägger nu fokus på framtiden.

– Den här händelsen har inte påverkat verksamheten eller kunderna, men det är klart att det är en händelse ingen önskar sig, avslutar Torbjörn Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt insiderbrott på Fortnox

Mer i ämnet