Hunden ska enligt vittnesmål suttit i bilen i minst 1,5 timme. Foto: TT

20-åring döms för två våldtäkter mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En i dag 20- årig man döms för två fall av våldtäkt på en 13 -årig flicka. Brottet inträffade i en villa i Kalmar län i mitten av september förra året.

Den då 13- åriga flickan befann sig på en fest i en villa i september 2017. Där träffade hon den då 19-årige mannen.

Enligt flickan ska hon ha varit tydlig med att hon bara var 13 år men mannen säger att han aldrig hört henne säga hur gammal hon var. Flickan stannade kvar i villan några dagar och det var under de dagarna som 19-åringen våldtog henne.

Enligt domen ska övergreppen ha börjat med en lek, där mannen kittlat flickan. Han ska sedan ha blivit hårdhänt och hållit fast och våldtagit henne.

Lånade underkläder

Det finns teknisk bevisning med DNA från både mannen och flickan på hennes underkläder. Mannens förklaring är att flickan råkat få på sig underkläder tillhörande en annan tjej, som han har haft sex med.

Tingsrätten har dock kunnat fastställa att underkläderna tillhör flickan och menar att mannen därmed är motbevisad.

Den i dag 20- årige mannen döms därför till våldtäkt i två fall till fängelse i ett år. Han ska utvisas ur Sverige och betala ett skadestånd till flickan på 165 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.