Douglas Bergqvist har flera års erfarenhet av allsvenskan, då i Östersund. Foto: Kalmar FF

Douglas Bergqvist förstärker Kalmar FF:s backlinje

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen presenterade Kalmar FF försvararen Douglas Bergqvist som ny spelare. Berqvist är en direkt ersättare till Henrik Löfkvist som blir borta från spel resten av året.

Efter fem säsonger, mellan 2014 och 2019, lämnade Douglas Bergqvist allsvenskan och Östersund för norska Haugesund, och sedan en kort sejour i Polen.

Nu är han klar för nästjumbon Kalmar FF. Bergqvist ansluter direkt och tränar med laget under fredagen. Redan på söndag är det dags för match.

Kalmar

– Jag känner mig redo. Vi spelade klart säsongen för tio dagar sen. Efter det har jag hållit igång och även tränat extra med reservlaget där borta, säger Douglas Bergqvist till Kalmar FF:s hemsida.

– Han passar in i det vi letat efter då han fungerar bra i både trebacks- och fyrbackslinje samt kan användas på ett centralt mittfält vid behov. I dialogen med tränarstaben var det de sakerna som kändes viktigast samt att vi ville få in en spelare med allsvensk erfarenhet, säger sportchefen i Kalmar FF, Jörgen Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet