Mannen misshandlade kvinnan efter bråk om en bag-in-box. (genrebild)

Svepte en bag-in-box – sen kraschade han bilen

Uppdaterad
Publicerad

En 80- årig man döms för grovt rattfylleri efter att ha druckit en hel bag-in-box, innehållande tre liter vin, innan han satte sig i bilen. Mannen kraschade sedan bilen in i två stolpar på en parkeringsplats. Han hade då 2,32 promille alkohol i blodet.

Den 80-årige mannen döms nu för grovt rattfylleri till fängelse i en månad. Händelsen inträffade den 29 juli förra året vid en parkeringsplats utanför Coop i Hultsfred.

Kraschade in i stolpar

Enligt domen ska mannen under kvällen ha suttit hemma i sin bostad och tittat på TV. Han drack då några glas vin. Samtidigt tog mannen sin diabetesmedicin. Efter det säger sig 80-åringen inte minnas någonting alls.

Vinet drack han ur en så kallad bag-in-box innehållande tre liter vin och det visade sig sedan att förpackningen var slut.

När han gick ut och satte sig i bilen hade mannen 2,32 promille alkohol i blodet och körde in bilen i två stolpar på parkeringsplatsen.

Hävdar förvirring

När polisen kom till platsen var mannen så redlöst berusad att de fick lägga honom ner på marken.

Mannen hävdar att kombinationen av medicin och alkohol gjort att han drabbats av förvirringstillstånd. Men någon sådan biverkning är enligt Tingsrätten inte känd.

Tingsrätten anser också att den höga berusningsgraden och körningen inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten och att gärningen ska bedömas som grovt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.