Foto: Leif Pettersson

Dramatisk olycka slutade med bilbrand

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20 årsåldern har förts till sjukhus efter en dramatisk olycka utanför Gamleby på torsdagsmorgonen. Bilisten körde först in i mitträcket, voltade och hamnade på taket och gled på vägen tills bilen fattade eld.

– Det är en singelolycka med en bil som som börjat brinna när den kanande på taket. Förmodligen genom friktion och att det finns vätskor i bilen, säger Thomas Öberg insatsledare vid räddningstjänsten i Västervik.

En man i 20 årsåldern blev förd till sjukhus med lindrigare skador. Enligt insatsledaren var mannen talbar när han åkte iväg med ambulansen. Mannen har sedan dess kunnat lämna sjukhuset på egen hand.

Olyckan har orsakat trafikstörningar på platsen. Olyckan inträffade vid den norra infarten till Almvik utanför Gamleby i Västerviks kommun. Under bärgningsarbetet leddes trafiken om genom Almvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.